top of page
foto kunstwerk blauw sculptuur schilder.

over mij

Ik ben Gwen Meijer 

Ik ben moeder van 2 zoons. 

Van jongs af aan ben ik al bezig met het ontdekken van mezelf en mijn mogelijkheden.

 

Als klein meisje was ik veel in de turnzaal, ik leerde hier spelenderwijs de mogelijkheden van mijn lichaam te ontdekken, uitdagingen aan te gaan en grenzen verleggen. Tegenwoordig vind ik mijn plezier en deze aspecten o.a. terug in Yoga en dans. Door de turnsport koos ik na mijn middelbare school voor de opleiding fysiotherapie. Al snel kwam ik er in dit vak achter dat de mens niet alleen bestaat uit een lichaam. M.b.t ontstaan van lichamelijke klachten is dit naar mijn mening niet alleen door overbelasting van het lichaam maar ook de mentale belasting speelt hierin een grote rol. Hier wilde ik meer van weten en begon in mijn 30-er jaren aan de opleiding Haptonomie. Daarna heb ik mij 5 jaar lang verder verdiept in de mens en haar handelen in de opleiding Gestalt-Art. ​

ik in het bos.JPG
Gestalt en Haptonomie hebben mij veel gebracht. Van beide kan ik zeggen dat het een mooi vak is, waar ik niet op uitgekeken raak. Het brengt steeds weer nieuw en blijft in die zin steeds meelopen in mijn leven waarbij ik steeds dichter uit kom bij wat ik werkelijk wil en wie ik werkelijk ben. Het geeft vreugde en energie. Het (her) ontdekken van mijn creativiteit is hierbij van grote waarde. Ik heb het kunnen ontwikkelen en leren inzetten als voeding voor mij.
Het proces wat ik heb doorlopen op weg naar mijn therapeutschap is vooral gegaan over :  me uitspreken, zichtbaar zijn in mijn behoeften, verbinding maken met mij en anderen, in contact brengen met wat mij bezighoudt; waar ik blij, boos, bang of verdrietig van wordt. Ik voel me trots en gelukkig met mijn jaren vol leren, ontdekken, vallen, opstaan, onderzoeken en voelen dat ik niet hoef te voldoen aan..... maar mijn eigen weg kan volgen. Ik voel me hierdoor een vrijer mens. Ik zet mijn energie in om meer richting te geven aan mijn leven en kritisch te kijken naar de verwachtingen van de omgeving. Zodat ik trouw kan blijven aan mezelf.
natuur schatten
verandering
eigenheid thuis
meer
beweging
rood met witte stippen
rechtop
lijntjes in omgeving
stevig
uitgehold
zaden
vrouwlijk diep
vilt kussen
kind
verbindingen
doel
eenzaam
zien

Creativiteit voedt, inspireert, zet je in beweging, leert je over jezelf.

bottom of page